Om Skyhooked

Skyhooked er Danmarks første og eneste faldskærmspodcast. Det er den danske pendant til Skydive Radio og Radio Skydive UK.

Skyhooked blev lanceret i oktober 2018. Målgruppen er dansktalende faldskærmsspringere og andre, der har interesse i skydiving.

Indholdet spænder vidt. Fx diskussioner om grej og regler, anekdoter fra boogies og udenlandsture, anmeldelser af springpladser, quizzer om faldskærmsemner og ikke mindst interview med fremtrædende skydivers.

Bag mikrofonen sidder instruktørerne Michel Awesome og Mie Awesome, der begge startede med at springe i 2010.

Faldskærmsspodcast

Du kan lytte til Skyhooked her på siden eller fx via:

Historien om Danmarks første faldskærmspodcast

Ideen om at starte en dansk faldskærmspodcast stammer fra Mie. Hun havde i mange år været fast bruger af forskellige podcasts, og elskede at høre en medrivende podcast fx på en lang køretur til springpladsen.

Mie hørte også af og til Skydive Radio, men savnede et dansk perspektiv på tingene. Ikke fordi tyngdekraften er så meget anderledes i Danmark kontra resten af verden, men der er nogle kulturforskelle. Herunder fx antallet af springere, strukturen under DFU, klub- og foreningsliv mv.

Mie luftede ideen om en dansk faldskærmspodcast overfor Michel i slutningen af 2017. Arbejdsnavnet var det opfindsomme “Skydive Denmark”.

Michel har mange års erfaring som radiovært på lokalradio, men havde aldrig hørt podcasts. Han var derfor … skeptisk …

Flere gange i løbet af 2018 foreslog Mie jævnligt Michel, at starte en faldskærmspodcast sammen. Hver gang var han noget tøvende. 

På en lang biltur til NJFK i efteråret 2018, prøvede Mie endnu en gang at uddybe sine tanker med podcasten overfor Michel. Det vandt igen ingen nævneværdig gehør.

Men så skete der noget!

På hjemturen fra NJFK begyndte Michel af sig selv at tale om ideer til podcasten.

Navnet “Skydive Denmark” fandt han alt for tamt, men løbet af en ultrakort brainstorm, foreslog han Skyhooked.

Danmarks første faldskærmspodcast kunne naturligvis ikke hedde andet.

Weekenden efter blev der indkøbt lydudstyr. Mikrofonen (bedre kendt som rumraketten) blev bestilt over nettet. Da tålmodigheden ikke rakte til at vente på at mikrofonen ankom 3 dage senere, er første afsnit derfor optaget med computerens mikrofon, hvilket lydkvaliteten afslører.

Ikke desto mindre var Skyhooked født. I de følgende uger kom mange flere afsnit til. Danske faldskærmsspringere fra nær og fjern kom med positive tilbagemeldinger, hvilket gav blod på tanden. Også interviewpersoner stillede beredvilligt op, og bakkede op om Skyhooked på bedst mulig vis.

Med tiden er Skyhooked blevet en inkorporeret del af det danske faldskærmsmiljø. Men det skyldes udelukkende, at så mange skydivers har bakket op om Danmarks første faldskærmspodcast. 

Skyhooked podcast